Dobrodošli na naših spletnih straneh!

Kaj je ojačevalec?

Karaoke oprema je poleg zvočnikov zelo pomembna tudi glasbena oprema, zelo pomembna je tudi kakovost samega ojačevalnika. Funkcijo KTV je treba kombinirati z velikostjo vaše sobe in materiali za dekoracijo. V različnih prostorih prostorov bi morali uporabljati različne ojačevalnike. Bodite pozorni na ujemanje ojačevalnika in zvočnika.

Moč kombiniranega karaoke ojačevalnika moči, ki je bil zasnovan v zgodnji fazi, je na splošno majhna, podporni zvočniki pa so majhni zvočniki z visoko občutljivostjo. Najpogostejša težava je zavijanje povratnih informacij. Razlog je v tem, da je zaloga moči nezadostna, kadar je glasnost velika, kar povzroči resno popačenje signala. Poleg tega je izkrivljanje visoko občutljivega zvočnika povratna informacija, popačenje pa se poveča krožno, kar vodi do povratnega tuljenja. Načeloma je glavni vzrok povratnega zavijanja izkrivljanje. Zmanjšanje izkrivljanja lahko zmanjša verjetnost povratnega tuljenja. Vendar ni mogoče trditi, da povratnega zavijanja ne bo. Samo v razponu razpoložljivega ojačanja bo, ko bo ojačanje dovolj veliko, povzročilo povratno zavijanje. Se pravi, da bi morali karaoke ojačevalniki izbrati čim večjo moč. Vendar večja kot je moč ojačevalnika, močnejši je občutek zvoka. Skozi praktične izkušnje lahko izberete vsak kanal z močjo 8 Ω 450W.

Prostor, manjši od 18 kvadratnih metrov, je v osnovi dobro zasnovan tradicionalni ojačevalnik moči karaoke z odmevom. Vendar pa bo tradicionalni odmev povzročil negotovost zvočnega učinka, zahteve odpravljanja napak vsakega gosta pa bodo morda povzročile, da upravnik nikoli ne bo mogel določiti učinka v enotnem položaju, zaradi česar bo DJ tudi utrujen. Drugi razlog za uporabo ojačevalnika moči s procesorjem DSP je ta, da ima tradicionalni čip za obdelavo odmevnih učinkov učinek ozkega frekvenčnega odziva (manj kot 8 kHz) in nizko frekvenco vzorčenja, zaradi česar v okolju ni dovolj podrobnosti, ki zahtevajo visoko izhodno moč. Frekvenca vzorčenja DSP 48K in široko frekvenčno območje 20hz-23khz prinašata boljšo kakovost zvoka ter boljšo srednjo in nizko frekvenčno dinamiko. Zato ne moremo peti ljudem, ko se z uporabo ojačevalnika moči DSP njihov glas nenadoma polepša, postane bolj magnetna privlačnost, privlačnejši in bolj udoben.

Tretji razlog za uporabo ojačevalnika moči s procesorjem DSP je, da lahko procesor učinkov DSP shrani več podatkov o učinkih, lahko pa tudi res uporaben učinek "reverb", potrošnikom omogoči več k-izkušenj, resnično uresniči samopostrežne karaoke potrošnikov in močno zmanjša povpraševanje po storitvah DJ-ja. Poleg tega lahko s funkcijo samodejne inicializacije sistema VOD zvočni učinek zasebnih sob doseže tudi začetek na isti ravni. Po pravici povedano, če v zasebni sobi pod 18 kvadratnimi metri ocenimo samo kakovost zvoka, dobro zasnovan tradicionalni odmevni učinek ni slabši od učinka DSP, vendar je videti debel in mehak. DSP ima malo digitalnega okusa, ki pa ni dovolj mehak. Če je LPF DSP nastavljen na 8kHz, je primerjava med njima bolj očitna. Glavna razlika je v nizkofrekvenčni moči, navdušenju in debelini.

Izbira kombiniranega ojačevalnika moči za karaoke ter konfiguracije spredaj in zadaj je v glavnem odvisna od dejanskih potreb prostora za uporabo. Za prostore v velikosti 18 kvadratnih metrov je priporočljivo izbrati kombinirani ojačevalnik karaoke DSP približno 200 W; za prostore s površino od več kot 18 kvadratnih metrov do približno 25 kvadratnih metrov lahko izberete trikanalni ojačevalnik moči DSP za karaoke z močjo 200 W, ki poveča osrednji zvočnik kot dodatek človeškemu glasu srednjega basa; upoštevati je treba zasebno sobo z več kot 25 kvadratnimi metri. Glede na dejansko obliko prostora se upoštevajo predvsem dejavniki, kot so raven zvočnega tlaka, enakomernost zvočnega polja in vzpostavitev odmevnega polja. Ustrezno moč izberemo tako, da združimo značilnosti zvočnika z ojačevalnikom moči glavnega zvočnika v ozadju. Večkanalni močnostni ojačevalnik z nizko porabo lahko uporabimo za znižanje stroškov pomožnega zvočnika z majhno močjo.


Čas objav: september 30-2020