Velkommen til våre nettsider!

Er det nødvendig å bruke lysbue i hjemmekino?

Er det nødvendig å bruke buet skjerm i hjemmekino? Buet skjerm har mange fordeler. For eksempel vil det buede bildet være mer i tråd med øyestrukturen, håret vil være mer behagelig enn den flate platen, og bildet vil være mer dynamisk når du ser 3D -filmer. Under hvilke omstendigheter er en buet skjerm passende?
Når skjermstørrelsen overstiger 150 tommer, kan den buede skjermen brukes, fordi den store buede skjermen tydelig kan føle følelsen av omkrets og tilstedeværelse av skjermen, spesielt når du ser 3D -filmer. Den visuelle forskjellen mellom den buede skjermen og flatskjermen er ikke stor, men justeringsvanskeligheten til den buede skjermen er større enn flatskjermen, så det anbefales generelt å bruke flatskjermen hvis størrelsen er liten.
Bruk skjerm med høy forsterkning
Når lysstrømmen til projektoren ikke er tilstrekkelig til å støtte bildets lysstyrke, vil vi velge en skjerm med høy forsterkning for å forbedre bildets lysstyrke, men et av problemene forårsaket av skjermproduksjon med høy forsterkning er soleffekten (en lysstyrke spot dannes midt på skjermen, mens periferien er relativt svak). Jo høyere gevinst, jo mer åpenbar er soleffekten. På dette tidspunktet kan bueskjermens konkave overflate effektivt strekke lyspunktet dannet av den lyseste delen i midten av skjermen til begge sider, for å lindre soleffekten godt.
Korrigering av puteforvrengning
Vanligvis, når du projiserer flatskjerm i stor størrelse, på grunn av den store avstanden mellom projektoren og skjermens midtpunkt og kantbilde, vil forvrengningen av puteeffekten vises. Blant dem vil de grønne imaxene på venstre og høyre side av skjermsalaten bøye seg innover og strekke seg vertikalt, noe som gjør hele bildet litt uklart, lite og ikke tydelig. Når en stor skjerm projiseres, vil dette forvrengningsfenomenet være veldig åpenbart når projeksjonens brennvidde er fast, men bruk av buet skjerm kan korrigere den occipitale forvrengningen, så det er alltid en gigantisk skjerm
Flatskjerm J belysningsdiagram. Når skjermens gressstørrelse er liten, er lengdeforskjellen mellom et lett og B -lys veldig liten, og den forvrengte tegneoverflaten er ikke lett å se. Imidlertid, når skjermstørrelsen blir større, blir lengdeforskjellen mellom a og e større, noe som resulterer i åpenbar forvrengning av puter.
I det skjematiske diagrammet for bueforhengslampen kan avstanden mellom lengdene a og B justeres til å være i utgangspunktet nær, for å korrigere puteforvrengningen
Justering av buegardin
Skjermfeilsøking av forskjellige skalaer: De fleste skjermer som brukes i hjemmekinoapplikasjoner er 16.9. Hvis kilden er 2,35: 1, er sangskjermen OK, men hvis du spiller kilden til 16,9, er ikke de fire hjørnene tilfredse. På dette tidspunktet må du øke størrelsen på skjermen litt. Hvis de fire hjørnene er fulle, vil det overflødige bildet bli absorbert av den svarte fløyelen på rammen.
I et annet tilfelle bruker du 2.351 -skjermen. Vanligvis vil de fleste av denne andelen velge lysbueskjermer, fordi det blir vakrere og omgir bildet. Hvis kilden i seg selv er 2.35.1, er den den samme som 163609 -skjermen, men skjermstørrelsen må forstørres litt. Men hvis filmkanten på 16,9 er vinkelvalg, har ikke projektoren som brukes en egen modus for justering av andel. Deformerbart objektiv er nødvendig, noe som er dyrt og vanskelig å feilsøke, noe som resulterer i en viss grad av lysdemping. Så med mindre du har nok budsjett, anbefales det å bruke 1633609 buet skjerm eller projektor med zoomfunksjon.


Innleggstid: 17.-17-2021