Velkommen til vores websteder!

Er det nødvendigt at bruge lysbueskærm i hjemmebiograf?

Er det nødvendigt at bruge buet skærm i hjemmebiograf? Buet skærm har mange fordele. For eksempel vil det buede billede være mere i overensstemmelse med øjenstrukturen, håret vil være mere behageligt end den flade plade, og billedet vil være mere dynamisk, når man ser 3D -film. Under hvilke omstændigheder er en buet skærm passende?
Når skærmstørrelsen overstiger 150 tommer, kan den buede skærm bruges, fordi den store buede skærm tydeligt kan mærke følelsen af ​​omkreds og tilstedeværelse af skærmen, især når man ser 3D -film. Den visuelle forskel mellem den buede skærm og fladskærmen er ikke stor, men justeringsbesværet for den buede skærm er større end fladskærmen, så det anbefales generelt at bruge fladskærmen, hvis størrelsen er lille.
Brug skærm med høj forstærkning
Når projektorens lysstrøm ikke er tilstrækkelig til at understøtte billedets lysstyrke, vælger vi en skærm med høj forstærkning for at forbedre billedets lysstyrke, men et af problemerne forårsaget af skærmproduktion med høj forstærkning er soleffekten (en lys spot dannes i midten af ​​skærmen, mens periferien er relativt svag). Jo højere gevinsten er, jo mere tydelig er soleffekten. På dette tidspunkt kan bueskærmens konkave overflade effektivt strække lyspunktet, der dannes af den lyseste del i midten af ​​skærmen til begge sider, for at lette solens effekt.
Korrektion af pudeforvrængning
På grund af den store afstand mellem projektoren og skærmens midterpunkt og kantbillede vises der generelt en forvrængning af pudeeffekten ved projicering af en stor fladskærm. Blandt dem vil de grønne imaxs på venstre og højre side af skærmsalaten bøje indad og strække sig lodret, hvilket gør hele billedet lidt uklart, lille og ikke tydeligt. Når en stor skærm projiceres, vil dette forvrængningsfænomen være meget tydeligt, når projektionsbrændvidden er fast, men brugen af ​​en buet skærm kan korrigere den occipitale forvrængning, så det er altid en kæmpe skærm
Fladskærm J belysningsdiagram. Når skærmens græsstørrelse er lille, er længdeforskellen mellem et let og B -lys meget lille, og den forvrængede tegneoverflade er ikke let at se. Men når skærmstørrelsen bliver større, bliver længdeforskellen mellem a og e større, hvilket resulterer i tydelig pudeforvrængning.
I det skematiske diagram over buegardinlampe kan afstanden mellem længderne a og B justeres til at være stort set tæt, for at korrigere pudeforvrængningen
Justering af buegardin
Skærmfejlfinding af forskellige skalaer: de fleste skærme, der bruges i hjemmebiografprogrammer, er 16.9. Hvis kilden er 2,35: 1, er sangskærmen OK, men hvis du afspiller kilden til 16,9, er de fire hjørner ikke opfyldt. På dette tidspunkt skal du øge størrelsen på skærmen lidt. Hvis de fire hjørner er fulde, vil det overskydende billede blive absorberet af det sorte fløjl på rammen.
I et andet tilfælde skal du bruge skærmen 2.351. Generelt vil størstedelen af ​​denne andel vælge lysbueskærm, fordi den bliver smukkere og omgiver billedet. Hvis selve kilden er 2.35.1, er den den samme som 163609 -skærmen, men skærmstørrelsen skal forstørres lidt. Men hvis filmkanten på 16,9 er vinkelvalg, har den anvendte projektor ikke sin egen måde at justere andelen på. Deformerbar linse er påkrævet, hvilket er dyrt og svært at fejlsøge, hvilket resulterer i en vis lysdæmpning. Så medmindre du har nok budget, anbefales det at bruge 1633609 buet skærm eller projektor med zoomfunktion.


Posttid: 17.-17-2021