Velkommen til våre nettsider!

Rollen og fordelene og ulempene med lydforsterker

Den integrerte lydforsterkeren blir referert til som suksess. Funksjonen til den integrerte forsterkeren er å forsterke kraften til det svake elektriske signalet som sendes av front-scenekretsen, og generere en stor nok strøm til å drive høyttaleren for å fullføre den elektroakustiske konverteringen. Den integrerte forsterkeren brukes mye i forskjellige lydforsterkerkretser på grunn av sin enkle perifere krets og praktiske feilsøking.

Vanlige sett inkluderer LM386, TDA2030, LM1875, LM3886 og andre modeller. Utgangseffekten til den integrerte forsterkeren varierer fra hundrevis av milliwatt (mW) til hundrevis av watt (W). I henhold til utgangseffekten kan den deles inn i små, mellomstore og høye forsterkere; i henhold til arbeidsstatusen til forsterkerrøret, kan den deles inn i klasse A (A-klasse), klasse B (klasse B), klasse A og B (klasse AB), klasse C (klasse C) og klasse D (klasse D). Klasse A effektforsterkere har liten forvrengning, men lav effektivitet, ca 50%, og stort effekttap. De brukes vanligvis i avanserte husholdningsapparater. Klasse B effektforsterkere har høyere effektivitet, omtrent 78%, men ulempen er at de er utsatt for kryssforvrengning. Klasse A- og B-forsterkere har fordelene med god lydkvalitet og høy effektivitet til klasse A-forsterkere, og brukes mye i lydsystemer for hjemmet, profesjonelle og biler. Det er færre klasse C effektforsterkere fordi det er en effektforsterker med veldig høy forvrengning, som bare er egnet for kommunikasjonsformål. Klasse D lydforsterker kalles også digital effektforsterker. Fordelen er at effektiviteten er høyest, strømforsyningen kan reduseres og nesten ingen varme genereres. Derfor er det ikke behov for en stor radiator. Volumet og kvaliteten på kroppen reduseres betydelig. I teorien er forvrengningen lav og lineariteten er god. Arbeidet med denne typen forsterker er komplisert, og prisen er ikke billig.

Effektforsterkeren er referert til som forsterker for kort, og formålet er å gi lasten en stor nok strømdrift for å oppnå effektforsterkning. Klasse D effektforsterker fungerer i på-av tilstand. I teorien krever den ikke hvilestrøm og har høy effektivitet.

Sinusbølge-lydinngangssignalet og det trekantede bølgesignalet med en mye høyere frekvens moduleres av komparatoren for å oppnå et PWM-moduleringssignal hvis driftssyklus er proporsjonal med amplituden til inngangssignalet. PWM-modulasjonssignalet driver utgangsrøret til å fungere i på-av-tilstand. Utgangssiden av røret får et utgangssignal med en konstant driftssyklus. Amplituden til utgangssignalet er strømforsyningsspenningen og har en sterk strømdrev. Etter signalmodulering inneholder utgangssignalet både inngangssignalet og de grunnleggende komponentene til den modulerte trekantbølgen, samt deres høyere harmoniske og deres kombinasjoner. Etter LC lavpassfiltrering filtreres høyfrekvenskomponentene i utgangssignalet ut, og et lavfrekvent signal med samme frekvens og amplitude som det originale lydsignalet oppnås på belastningen.


Innleggstid: Jan-26-2021