Välkommen till våra webbplatser!

Ljudeffektförstärkarens roll och fördelar

Den integrerade ljudförstärkaren kallas inställd framgång. Funktionen för den integrerade förstärkaren är att förstärka kraften hos den svaga elektriska signalen som sänds av frontstegskretsen och generera tillräckligt stor ström för att driva högtalaren för att slutföra den elektroakustiska omvandlingen. Den integrerade förstärkaren används i stor utsträckning i olika ljudförstärkarkretsar på grund av dess enkla perifera krets och praktiska felsökning.

Vanliga apparater inkluderar LM386, TDA2030, LM1875, LM3886 och andra modeller. Utgångseffekten för den integrerade förstärkaren varierar från hundratals milliwatt (mW) till hundratals watt (W). Enligt uteffekten kan den delas in i små, medelstora och höga effektförstärkare; enligt effektförstärkarens arbetsstatus kan den delas in i klass A (A-klass), klass B (klass B), klass A och B (klass AB), klass C (klass C) och klass D (klass D). Klass A effektförstärkare har liten distorsion, men låg effektivitet, cirka 50% och stor effektförlust. De används vanligtvis i avancerade hushållsapparater. Klass B-effektförstärkare har högre verkningsgrad, cirka 78%, men nackdelen är att de är benägna att korsa distorsion. Klass A- och B-förstärkare har fördelarna med god ljudkvalitet och hög effektivitet hos klass A-förstärkare och används i stor utsträckning i hemmaljud, professionella ljud och bilsystem. Det finns färre klass C-effektförstärkare eftersom det är en effektförstärkare med mycket hög distorsion, som endast är lämplig för kommunikationsändamål. Klass D-ljudförstärkare kallas också digital effektförstärkare. Fördelen är att verkningsgraden är högst, strömförsörjningen kan reduceras och nästan ingen värme genereras. Därför finns det inget behov av en stor kylare. Kroppens volym och kvalitet minskar avsevärt. I teorin är förvrängningen låg och linjäriteten är bra. Arbetet med denna typ av effektförstärkare är komplicerat och priset är inte billigt.

Effektförstärkaren kallas kort sagt effektförstärkaren, och dess syfte är att förse lasten med tillräckligt stor strömförmåga för att uppnå effektförstärkning. Klass D effektförstärkare fungerar i på-av-läge. I teorin kräver den inte viloström och har hög effektivitet.

Sinusvågsingångssignalen och den triangulära vågsignalen med en mycket högre frekvens moduleras av komparatorn för att erhålla en PWM-moduleringssignal vars arbetscykel är proportionell mot insignalens amplitud. PWM-moduleringssignalen driver utgångsröret för att fungera i på-av-tillstånd. Rörets utgående ände erhåller en utsignal med en konstant arbetscykel. Utgångssignalens amplitud är strömförsörjningsspänningen och har en stark strömförmåga. Efter signalmodulering innehåller utsignalen både insignalen och de grundläggande komponenterna i den modulerade triangelvågen, liksom deras högre övertoner och deras kombinationer. Efter LC-lågpassfiltrering filtreras högfrekvenskomponenterna i utsignalen bort och en lågfrekvent signal med samma frekvens och amplitud som den ursprungliga ljudsignalen erhålls på lasten.


Inläggstid: Jan-26-2021