Velkommen til vores hjemmesider!

Den rolle og fordele og ulemper ved lydforstærker

Den integrerede lydforstærker kaldes sæt succes. Funktionen for den integrerede forstærker er at forstærke effekten af ​​det svage elektriske signal, der sendes af front-stage kredsløbet, og generere en stor nok strøm til at drive højttaleren til at fuldføre den elektroakustiske konvertering. Den integrerede forstærker bruges i vid udstrækning i forskellige lydforstærkerkredsløb på grund af dets enkle perifere kredsløb og bekvemme fejlretning.

Almindeligt anvendte sæt inkluderer LM386, TDA2030, LM1875, LM3886 og andre modeller. Udgangseffekten for den integrerede forstærker varierer fra hundreder af milliwatt (mW) til hundreder af watt (W). I henhold til udgangseffekten kan den opdeles i små, mellemstore og høje effektforstærkere; alt efter effektforstærkerrørets funktionsstatus kan det opdeles i klasse A (A-klasse), klasse B (klasse B), klasse A og B (klasse AB), klasse C (klasse C) og klasse D (klasse D). Klasse A effektforstærkere har lille forvrængning, men lav effektivitet, ca. 50% og stort effekttab. De bruges generelt i avancerede husholdningsapparater. Klasse B effektforstærkere har højere effektivitet, omkring 78%, men ulempen er, at de er tilbøjelige til crossover forvrængning. Klasse A- og B-forstærkere har fordelene ved god lydkvalitet og høj effektivitet af klasse A-forstærkere og bruges i vid udstrækning i hjemme-, professionelle- og billydsystemer. Der er færre klasse C effektforstærkere, fordi det er en effektforstærker med meget høj forvrængning, som kun er egnet til kommunikationsformål. Klasse D-lydforstærker kaldes også digital effektforstærker. Fordelen er, at effektiviteten er den højeste, strømforsyningen kan reduceres, og der genereres næsten ingen varme. Derfor er der ikke behov for en stor radiator. Volumen og kvalitet af kroppen reduceres betydeligt. I teorien er forvrængningen lav, og lineariteten er god. Arbejdet med denne form for forstærker er kompliceret, og prisen er ikke billig.

Effektforstærkeren betegnes kort som effektforstærkeren, og dens formål er at give belastningen en tilstrækkelig strømdrevkapacitet til at opnå effektforstærkning. Klasse D effektforstærker fungerer i tændt-tilstand. I teorien kræver det ikke hvilestrøm og har høj effektivitet.

Sinusbølge-lydindgangssignalet og det trekantede bølgesignal med en meget højere frekvens moduleres af komparatoren for at opnå et PWM-moduleringssignal, hvis arbejdscyklus er proportional med amplituden af ​​indgangssignalet. PWM-moduleringssignalet driver output-effektrøret til at fungere i tændt-tilstand. Rørets udgangsende opnår et udgangssignal med en konstant driftscyklus. Udgangssignalets amplitude er strømforsyningsspændingen og har en stærk strømdrev. Efter signalmodulation indeholder udgangssignalet både indgangssignalet og de grundlæggende komponenter i den modulerede trekantbølge såvel som deres højere harmoniske og deres kombinationer. Efter LC lavpasfiltrering filtreres højfrekvenskomponenterne i udgangssignalet ud, og et lavfrekvent signal med samme frekvens og amplitude som det originale lydsignal opnås på belastningen.


Indlægstid: Jan-26-2021