Entegre ses güç amplifikatörüne set başarısı denir. Entegre amplifikatörün işlevi, ön aşama devresi tarafından gönderilen zayıf elektrik sinyalinin gücünü yükseltmek ve hoparlörü elektro-akustik dönüşümü tamamlamak üzere sürmek için yeterince büyük bir akım oluşturmaktır. Entegre amplifikatör, basit çevresel devresi ve uygun hata ayıklaması nedeniyle çeşitli ses güç amplifikatörü devrelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Yaygın olarak kullanılan setler arasında LM386, TDA2030, LM1875, LM3886 ve diğer modeller bulunur. Entegre amplifikatörün çıkış gücü, yüzlerce miliwatt (mW) ile yüzlerce watt (W) arasında değişir. Çıkış gücüne göre küçük, orta ve yüksek güçlü amplifikatörlere ayrılabilir; Güç amplifikatörü tüpünün çalışma durumuna göre Sınıf A (A Sınıfı), Sınıf B (Sınıf B), Sınıf A ve B (Sınıf AB), Sınıf C (Sınıf C) ve Sınıf D (Sınıf D). A Sınıfı güç amplifikatörleri küçük distorsiyona, ancak düşük verimliliğe, yaklaşık% 50'ye ve büyük güç kaybına sahiptir. Genellikle yüksek kaliteli ev aletlerinde kullanılırlar. B Sınıfı güç amplifikatörleri, yaklaşık% 78 gibi daha yüksek verime sahiptir, ancak dezavantajı, çapraz bozulmaya yatkın olmalarıdır. A ve B Sınıfı amplifikatörler, A Sınıfı amplifikatörlerin iyi ses kalitesi ve yüksek verimliliği gibi avantajlara sahiptir ve ev, profesyonel ve araba ses sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Daha az C Sınıfı güç amplifikatörü vardır, çünkü çok yüksek distorsiyonlu bir güç amplifikatörüdür ve yalnızca iletişim amaçları için uygundur. D Sınıfı ses güç amplifikatörüne dijital güç amplifikatörü de denir. Bunun avantajı, verimliliğin en yüksek olması, güç kaynağının azaltılabilmesi ve neredeyse hiç ısı üretilmemesidir. Bu nedenle büyük bir radyatöre ihtiyaç yoktur. Vücudun hacmi ve kalitesi önemli ölçüde azalır. Teorik olarak, distorsiyon düşüktür ve doğrusallık iyidir. Bu tür bir güç amplifikatörünün çalışması karmaşıktır ve fiyatı ucuz değildir.
Güç amplifikatörü, kısaca güç amplifikatörü olarak adlandırılır ve amacı, güç amplifikasyonu elde etmek için yüke yeterince büyük bir akım sürücü kapasitesi sağlamaktır. D Sınıfı güç amplifikatörü açık-kapalı durumda çalışır. Teorik olarak durgun akıma ihtiyaç duymaz ve yüksek verime sahiptir.
Sinüs dalgası ses giriş sinyali ve çok daha yüksek frekanslı üçgen dalga sinyali, görev döngüsü giriş sinyalinin genliği ile orantılı olan bir PWM modülasyon sinyali elde etmek için karşılaştırıcı tarafından modüle edilir. PWM modülasyon sinyali, çıkış güç tüpünü açık-kapalı durumda çalışmaya yönlendirir. Borunun çıkış ucu, sabit bir görev döngüsüne sahip bir çıkış sinyali alır. Çıkış sinyalinin genliği, güç kaynağı voltajıdır ve güçlü bir akım sürücü özelliğine sahiptir. Sinyal modülasyonundan sonra, çıkış sinyali hem giriş sinyalini hem de modüle edilmiş üçgen dalganın temel bileşenlerini ve bunların yüksek harmoniklerini ve bunların kombinasyonlarını içerir. LC düşük geçişli filtrelemeden sonra, çıkış sinyalindeki yüksek frekanslı bileşenler filtrelenir ve yükte orijinal ses sinyali ile aynı frekans ve genliğe sahip bir düşük frekanslı sinyal elde edilir.
Gönderme zamanı: Ocak-26-2021