Tervetuloa verkkosivuillemme!

Mikä on karaoke?

Karaoken nimi on peräisin japanilaisista sanoista "tyhjyys" ja "orkesteri". Kontekstista riippuen karaoke voi tarkoittaa eräänlaista viihdepaikkaa, laulamista taustalla ja laitetta taustojen toistamiseksi. Asiayhteydestä riippumatta, me aina kuvitamme mikrofonin, kirkkaan näytön valon ja alaosien kanssa ja juhlallisen ilmapiirin. Joten mikä on karaoke?

Kysymykseen siitä, milloin karaoke ilmestyi, ei ole tarkkaa vastausta. Jos puhumme laulamisesta musiikille, jolla ei ole sanoituksia, niin jo 1930-luvulla siellä oli vinyylilevyjä taustanauhoilla, jotka oli tarkoitettu koti-esityksiin. Jos puhumme karaoke-soittimesta, sen prototyyppi suunniteltiin ensimmäisen kerran Japanissa 1970-luvun alkupuolella muusikon Daisuke Inouen taikuisella kosketuksella, joka käytti esitystensä taustoja taustalla levätäksesi nopeasti samalla kun pidät yleisön tempauksen tasoa.

Japanilaiset kasvoivat niin innokkaasti laulamaan taustoja, että pian pian ilmestyi uusi teollisuus, joka tuotti karaoke-koneita baareille ja klubeille. 1980-luvun alussa karaoke ylitti valtameren ja laskeutui Yhdysvaltoihin. Ensinnäkin sille annettiin kylmä olkapää, mutta kotipohjaisten karaokesoittajien keksimisen jälkeen siitä tuli todella suosittu. Artikkeli “Karaoke Evolution” antaa sinulle lisätietoja karaokehistoriasta.

Laulajan ääni kulki mikrofonin läpi sekoituslevylle, jossa se sekoittui ja laittoi taustaradan. Sen jälkeen se siirrettiin yhdessä musiikin kanssa ulkoiseen äänijärjestelmään. Esiintyjät lukivat tilauksia TV-ruudulta. Taustalla toistettiin alkuperäinen musiikkivideo tai erityisesti tuotettu neutraalin sisällön omaava materiaali.


Lähetysaika: 29.-20.2020