Welkom op onze websites!

Wat is karaoke?

De naam van karaoke is afkomstig van de Japanse woorden "leegte" en "orkest". Afhankelijk van de context kan karaoke een soort entertainmentlocatie betekenen, zingen om terug te spelen en een apparaat voor het reproduceren van de backtracks. Ongeacht de context, we stellen ons altijd een microfoon voor, helder licht van het scherm met de subwoofers en een feestelijke sfeer. Dus, wat is karaoke?

Er is geen specifiek antwoord op de vraag wanneer karaoke voor het eerst opkwam. Als we het hebben over zingen op de muziek zonder tekst, dan waren er al in de jaren dertig de vinylplaten met de backtracks, bedoeld voor thuisoptredens. Als we het hebben over een karaokespeler, het prototype werd voor het eerst ontworpen in Japan in het begin van de jaren zeventig door een magische aanraking van de muzikant Daisuke Inoue, die de backtracks tijdens zijn uitvoeringen gebruikte om even uit te rusten met behoud van het niveau van de vervoering van het publiek.

De Japanners waren zo enthousiast over het zingen op de backtracks dat al snel de nieuwe industrie van het produceren van karaokemachines voor bars en clubs opdook. Begin jaren tachtig stak karaoke de oceaan over en landde in de VS. Eerst kreeg het een koude schouder, maar na de uitvinding van de thuisgebaseerde karaokespelers werd het echt populair. Het artikel "Karaoke Evolution" geeft u meer informatie over de geschiedenis van karaoke.

De stem van de zanger reisde door een microfoon naar het mengpaneel, waar hij mixte en op de backtrack zette. Daarna werd het samen met de muziek naar het externe audiosysteem verzonden. De artiesten lazen ondertitels van het tv-scherm. Op de achtergrond werd een originele muziekvideo of specifiek geproduceerd beeldmateriaal met een neutrale inhoud afgespeeld.


Post tijd: 29 september 2020