Добредојдовте на нашите веб-страници!

Што е караоке

Името на караоке потекнува од јапонските зборови „празнина“ и „оркестар“. Во зависност од контекстот, караоке може да значи тип на забавно место, пеење до повратна патека и уред за репродукција на задните терени. Без оглед на контекстот, ние секогаш сликаме микрофон, силно светло на екранот со претплатниците и празнична атмосфера. Значи, што е караоке?

Нема специфичен одговор на прашањето кога првпат се појави караоке. Ако зборуваме за пеење на музика без текст, тогаш веќе во 30-тите години на минатиот век, имаше винил плочи со задни песни, наменети за домашни настапи. Ако зборуваме за караокер, тој прототип е дизајниран за првпат во Јапонија во раните 70-ти години на минатиот век со волшебен допир на музичарот Даисуке Инуе, кој ги користеше задните песни за време на неговите настапи за да одмори бргу, задржувајќи го нивото на занес на публиката.

Јапонците толку сакаа да пеат на задните патеки што многу скоро се појави новата индустрија за производство на машини за караоке за барови и клубови. Во раните 1980-ти, караоке го премина океанот и слета во САД. Прво, му беше дадено ладно рамо, но по пронаоѓањето на домашните караокери, стана навистина популарно. Написот „Еволуција на караоке“ ќе ви даде повеќе информации за историјата на караоке.

Гласот на пејачката патуваше низ микрофон до таблата за мешање, каде што се мешаше и се стави на задната патека. После тоа, тој беше пренесен заедно со музиката до надворешниот аудио систем. Изведувачите читаа подмножества од ТВ-екранот. Во позадина, се репродуцираше оригинално музичко видео или специјално произведени снимки со неутрална содржина.


Време на објавување: 29.09-2020