Velkommen til våre nettsider!

Hva er karaoke?

Navnet på karaoke stammer fra de japanske ordene "tomhet" og "orkester". Avhengig av kontekst kan karaoke bety en type underholdningssted, sang til backtrack og en enhet for å reprodusere backtracks. Uansett kontekst, ser vi alltid en mikrofon, sterkt lys på skjermen med underdelene og en festlig atmosfære. Så, hva er karaoke?

Det er ikke noe spesifikt svar på spørsmålet om når karaoke først dukket opp. Hvis vi snakker om å synge til musikken uten tekst, så var det allerede på 1930-tallet vinylplatene med backtracks, ment for hjemmeforestillinger. Hvis vi snakker om en karaoke-spiller, ble prototypen først designet i Japan på begynnelsen av 1970-tallet av et magisk preg av musikeren Daisuke Inoue, som brukte backtracks under sine forestillinger for å ta en rask hvile mens du opprettholdt nivået på publikums opprykk.

Japanerne ble så opptatt av å synge til backtracks at ganske snart, den nye industrien med å produsere karaoke-maskiner for barer og klubber dukket opp. På begynnelsen av 1980-tallet krysset karaoke havet og landet i USA. Først fikk den en kald skulder, men etter oppfinnelsen av hjemmebaserte karaoke-spillere ble den veldig populær. Artikkelen “Karaoke Evolution” vil gi deg mer informasjon om historien til karaoke.

Sangerens stemme reiste gjennom en mikrofon til miksebrettet, hvor den blandet seg og satte på backtracket. Etter det ble den overført sammen med musikken til det eksterne lydsystemet. Utøverne leste subs fra TV-skjermen. I bakgrunnen ble det spilt en original musikkvideo eller spesielt produsert opptak med nøytralt innhold.


Innleggstid: Sep-29-2020