Dobrodošli na naše web stranice!

Što su karaoke?

Naziv karaoke potječe od japanskih riječi "praznina" i "orkestar". Ovisno o kontekstu, karaoke mogu značiti vrstu mjesta za zabavu, pjevanje za povratak i uređaj za reprodukciju pozadina. Bez obzira na kontekst, uvijek zamišljamo mikrofon, jako svjetlo zaslona s podloškama i blagdansku atmosferu. Pa, što su karaoke?

Nema konkretnog odgovora na pitanje kada su se karaoke prvi put pojavile. Ako govorimo o pjevanju uz glazbu koja nema tekstove, tada su već 1930-ih postojale vinilne ploče s pozadinama, namijenjene domaćim izvedbama. Ako govorimo o karaoke sviraču, njegov je prototip prvi put dizajniran u Japanu početkom 1970-ih magičnim dodirom glazbenika Daisukea Inouea, koji se tijekom svojih nastupa na backtrackovima brzo odmorio zadržavajući razinu zanosa publike.

Japanci su toliko željeli pjevati u pozadini da se vrlo brzo pojavila nova industrija proizvodnje karaoke-uređaja za barove i klubove. Početkom 1980-ih karaoke su prešle ocean i sletjele u SAD. Prvo je dobio hladno rame, ali nakon izuma domaćih karaoke igrača postao je stvarno popularan. Članak "Karaoke Evolution" pružit će vam više informacija o povijesti karaoke.

Pjevačev glas je kroz mikrofon doputovao do ploče za miješanje, gdje se pomiješao i vratio natrag. Nakon toga prenesen je zajedno s glazbom na vanjski audio sustav. Izvođači su čitali pretplate s TV ekrana. U pozadini je pušten originalni glazbeni video ili posebno proizvedena snimka neutralnog sadržaja.


Vrijeme objavljivanja: rujan-29-2020