Välkommen till våra webbplatser!

Vad är karaoke?

Namnet på karaoke kommer från de japanska orden ”tomhet” och ”orkester”. Beroende på sammanhang kan karaoke betyda en typ av underhållningslokal, sång till backtrack och en enhet för att reproducera backtracks. Oavsett sammanhang föreställer vi oss alltid en mikrofon, ett starkt ljus på skärmen med sub och en festlig atmosfär. Så, vad är karaoke?

Det finns inget specifikt svar på frågan om när karaoke uppstod. Om vi ​​talar om att sjunga till musiken utan texter, så redan på 1930-talet fanns vinylskivorna med backtracks, avsedda för hemmaföreställningar. Om vi ​​talar om en karaoke-spelare designades prototypen först i Japan i början av 1970-talet av en magisk touch av musiker Daisuke Inoue, som använde backtracksna under sina framträdanden för att vila sig snabbt och samtidigt behålla nivån på publikens bortryckning.

Japanerna växte så angelägna om att sjunga till backtracksna att snart kom den nya branschen att producera karaoke-maskiner för barer och klubbar. I början av 1980-talet korsade karaoke havet och landade i USA. Först fick den en kall axel, men efter uppfinningen av de hembaserade karaoke-spelarna blev den väldigt populär. Artikeln “Karaoke Evolution” ger dig mer information om karaokens historia.

Sångarens röst reste genom en mikrofon till mixerbrädet, där den blandades och satte på backtracket. Därefter överfördes den tillsammans med musiken till det externa ljudsystemet. Artisterna läste subs från TV-skärmen. I bakgrunden spelades en originalvideo eller specifikt producerad film med neutralt innehåll.


Inläggstid: Sep-29-2020