Selamat datang ke laman web kami!

Apa itu karaoke?

Nama karaoke berasal dari perkataan Jepun "kekosongan" dan "orkestra". Bergantung pada konteksnya, karaoke mungkin bermaksud jenis tempat hiburan, bernyanyi untuk mundur, dan alat untuk menghasilkan semula trek belakang. Tidak kira konteksnya, kami selalu membayangkan mikrofon, cahaya layar yang terang dengan kapal selam, dan suasana meriah. Jadi, apa itu karaoke?

Tidak ada jawapan khusus untuk persoalan karaoke pertama kali muncul. Sekiranya kita berbicara tentang menyanyikan muzik tanpa lirik, maka pada awal tahun 1930-an, ada rakaman vinil dengan lagu latar, yang dimaksudkan untuk persembahan di rumah. Sekiranya kita berbicara tentang pemain karaoke, prototaipnya pertama kali dirancang di Jepun pada awal tahun 1970-an oleh sentuhan ajaib pemuzik Daisuke Inoue, yang menggunakan sandaran semasa persembahannya untuk berehat sebentar sambil mengekalkan tahap kegembiraan penonton.

Orang Jepun semakin berminat untuk menyanyi di trek belakang yang tidak lama lagi, industri baru menghasilkan mesin karaoke untuk bar dan kelab muncul. Pada awal 1980-an, karaoke menyeberangi lautan dan mendarat di Amerika Syarikat. Pertama, ia diberi bahu dingin, tetapi setelah penemuan pemain karaoke dari rumah, ia menjadi sangat popular. Artikel "Karaoke Evolution" akan memberi anda lebih banyak maklumat mengenai sejarah karaoke.

Suara penyanyi bergerak melalui mikrofon ke papan pencampur, di mana ia bercampur dan meletakkan di trek belakang. Selepas itu, ia dihantar bersama-sama dengan muzik ke sistem audio luaran. Para pelakon membaca subs dari skrin TV. Di latar belakang, video muzik asli atau rakaman yang dihasilkan secara khusus dengan kandungan neutral dimainkan.


Masa pengeposan: 29 Sep2020