Mirësevini në faqet tona të internetit!

Çfarë është karaoke

Emri i karaoke origjinon nga fjalët japoneze "zbrazëti" dhe "orkestër". Në varësi të kontekstit, karaoke mund të nënkuptojë një lloj vendi argëtimi, duke kënduar në backtrack dhe një pajisje për riprodhimin e backtracks. Pavarësisht kontekstit, ne gjithmonë paraqesim një mikrofon, dritë të ndritshme të ekranit me nënshkrimet dhe një atmosferë festive. Pra, çfarë është karaoke?

Nuk ka ndonjë përgjigje specifike për pyetjen se kur u shfaq për herë të parë karaoke. Nëse flasim për të kënduar në muzikë që nuk ka tekst, atëherë qysh në vitet 1930, kishte regjistrime vinili me prapavijë, të destinuara për shfaqje në shtëpi. Nëse flasim për një lojtar karaoke, prototipi i tij u krijua për herë të parë në Japoni në fillim të viteve 1970 nga një prekje magjike e muzikantit Daisuke Inoue, i cili përdori backtracks gjatë shfaqjeve të tij për të pushuar shpejt duke ruajtur nivelin e tërheqjes së audiencës.

Japonezët u treguan aq të etur për të kënduar në prapaskenë, saqë shumë shpejt u shfaq industria e re e prodhimit të makinerive të karaoke për bare dhe klube. Në fillim të viteve 1980, karaoke kaloi oqeanin dhe zbarkoi në SHBA. Së pari, iu dha një shpatull i ftohtë, por pas shpikjes së lojtarëve të karaokës në shtëpi, ajo u bë me të vërtetë e famshme. Artikulli "Karaoke Evolution" do t'ju japë më shumë informacion në lidhje me historinë e karaoke.

Zëri i këngëtarit udhëtoi përmes një mikrofoni në bordin e miksimit, ku u përzie dhe u vu në prapavijë. Pas kësaj, ajo u transmetua së bashku me muzikën në sistemin e jashtëm audio. Performuesit po lexonin nën-ekranet nga ekrani i televizorit. Në sfond, u luajt një video origjinale muzikore ose pamje të prodhuara posaçërisht me një përmbajtje neutrale.


Koha e postimit: Shtator-29-2020